Postbus 2542
8901 AA Leeuwarden
Breedstraat 50
8911 GJ Leeuwarden
T: 058-215 8005
F: 058-213 4702
M: 06-515 89 812
E: info@bovenholland.nl
I: www.bovenholland.nl

 
 

28 september: ex - PINK FLOYD gitarist Snowy White in Schaaf

Op vrijdag 28 september speelt gitaar virtuoos Snowy White in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Met het nummer Bird of Paradise scoort hij in 1983 een romantische monsterhit, die nog steeds veel gedraaid wordt.
Daarnaast is Snowy White wereld bekend als gast gitarist gedurende Pink Floyd\'s 77 tour en meerdere concerten voor The Wall. 

In 1990 vraagt White\'s vriend Roger Waters of hij mee wil spelen tijdens het concert bij de voormalige Berlijnse muur. In de jaren die hierop volgen brengt hij nog een aantal bijzondere albums uit en werkt met vele topmuzikanten samen.
Hij is nu nog steeds toerend met Roger Waters  In the Flesh live tours.

Maar Snowy White is meer dan een Pink Floyd sessiegitarist; hij speelde ook met Al Stewart, Peter Green (ex-Fleetwood Mac), en Mick Taylor (ex-Roling Stones). 

In 1979 treedt hij als vast bandlid toe tot Thin Lizzy en werkt mee aan de albums Renegade en Chinatown. Vanwege verschillende muzikale aspiraties verlaat White in 1982 Thin Lizzy en levert het succesvolle solo-album White Flames met daarop de hit Bird Of Paradise. 

Vele tours volgen en hij vestigt zijn naam als uitstekende live-muzikant. Snowy staat garant voor spectaculaire live optredens en zijn live shows zijn geweldig; veel improvisaties en verlengde solo\'s die een nummer rustig 15 minuten laten duren. Het meest recente Snowy White solo album That\'s The Way It Is, is in 2005 uitgebracht.

Zijn stijl wordt vergeleken met die van Mark Knopfler en Andy Latimer; er zijn duidelijke blues invloeden, maar sommige nummers kunnen makkelijk onder de noemer progressieve rock vallen, waar andere weer een beetje als de Dire Straits klinken. Hij bracht  meer dan 10 soloalbums uit met zijn band!

Check meer over Snowy White op:
www.snowywhite.com
http://www.whiteflames.nl/home/index.php?page_id=1

© 2024 Boven Holland Entertainment - disclaimer

klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.